Restoration of an Old Mansion

Restoration of an Old Mansion

The restoration project is situated at the southernmost area of Ganquan Village, Henan Province, China. The original architecture, called "Zhao Family Mansion", used to be the largest traditional dwelling in the Village, owned by a very wealthy and influential local family. In the past, the mansion guarded the Village's south entrance. However, in the 1990s, due to excessive mining activities near it, a large void was formed under the ground. For the sake of safety, most parts of the architecture were dismantled, leaving a large pile of ruins, dilapidated and desolate.

▼scene

From the remained walls and the extensive ruins, people can still feel the past magnificence of the mansion. In the future scheme for village revitalization, the mansion is planned to be rebuilt. In general cases, dilapidated traditional architectures in China's rural areas are completely dismantled or reconstructed. But we think both solutions are not advisable for this project, because the former one is too rude and the later one is not sincere enough. Therefore, we suggested exploring the possibility of restoration.

We plan to create a demonstration zone at the southernmost courtyard of the architecture, by removing the remained walls first, then outlining the frame of the original architecture and at last reproducing the ground surface and interior furniture and furnishings.

In this way, the interior space becomes an open outdoor area, which turns the private courtyard architecture into a public space.

Project category: public art

Location: Ganquan Village, Xin'an County, Luoyang City, China

Status: unbuilt

Size: variable

Materials: square steel, firebricks, stones, reproductions

Chief designer: Hu Quanchun

Art consultant: Xiao Bin

Design assistant: Xiang Yu

Design team: Xiang Yu, Zhang Fei, Qiao Yulong

Design time: April 2018

Sponsors: Beijing BES Village Tourism Development Co., Ltd., Luoyang CIQUAN Tourism Development Co., Ltd.