An Integrated Road and Slope dotted with Ceramic

An Integrated Road and Slope dotted with Ceramic

The project is situated in Ganquan Village in Northern China. In the Village, there is a place for dumping ceramic fragments, which formed a mound year after year, where an ancient road passes through. Composed of waste ceramic fragments of different periods, the mound is a witness to the Village's history. For this reason, people are always fascinated by the its story. However, when they come to visit and stand in front of the plain and even ugly ceramic mound, they can neither get excited nor connect it with the long and glorious porcelain-making history of the Village. Sparse trees, weeds, loose soil, and broken potteries, together constitute a desolate scene. The ceramic mound can hardly attract people's attention if it is not deliberately introduced and emphasized. In such a context, we hoped to "activate" and "restore" the history buried in the mound, and make it visible and touchable.


       We tried to repair and consolidate the road and slope at the foot of the ceramic mound, which was consistent with the Village's plan. We took the road and the slope as a whole, and chose waste ceramic pieces and cement as materials. After the casting and smoothing processes, a new road and slope were constructed. From the porcelain fragments of various colors and shapes dotted on the surface, people are able to trace the materials and utensils that were once used in the village.


Project category: public art

Location: Ganquan Village, Xin'an County, Luoyang City, China

Status: unbuilt

Size: 50 meters in length

Materials: cement, ceramic fragments

Chief designer: Hu Quanchun

Art consultant: Xiao Bin

Design assistant: Xiang Yu

Design team: Xiang Yu, Zhang Fei, Qiao Yulong

Design time: April 2018

Sponsors: Beijing BES Village Tourism Development Co., Ltd., Luoyang CIQUAN Tourism Development Co., Ltd.